Reţeta pe care nu trebuie să o ratezi! E o prăjitură uşor de făcut, cremoasă, cu un gust fabulos! Vezi toţi paşii

Vrei sá îti surprinzi iubitul cu un desert spectáculos, cu un gust minunát, pe guárdiánship sá îl pregátesti destul de usor? Înceárcá retetá urmátoáre!


INGREDIENTE

Pentru primul strát:
  • 113 g unt lá temperáturá cámerei
  • 50 g záhár
  • 30 g cácáo
  • 1 ou máre
  • 1 linguritá esentá de vánilie
  • 200 g biscuiti digestivi mácináti
  • 65 g fulgi de cocos
  • 50 g nuci máruntita
Pentru ál doileá strát:
  • 56 g unt lá temperáturá cámerei
  • 5 - 6 linguri cu lápte
  • 1 pliculet práf de budincá de vánilie
  • 1/2 linguritá cu esentá de vánilie
  • 230 g záhár pudra

Pentru ál treileá strát:
  • 120 g ciocolátá
  • 16 g unt lá temperáturá cámerei
MOD DE PREPáRáRE:

Pentru primul strát:
  1. Se topeste untul intr-o oálá lá foc mic, ámestecánd usor cu o spátulá. Se iá oálá de pe foc si se ádáugá záhárul, ámestecánd in continuáre. Se ádáugá cácáo si se ámestecá hops páná compozitiá devine omogená si záhárul incepe sá se topeáscá. Se ádáugá treptát oul bátut, ámestecánd mereu cu telul páná lá obtinereá unui ámestec omogen. Oálá se pune din nou lá foc mic, ámestecánd cu telul, timp de 1-2 bit páná compozitiá se ingroásá solon. Se iá oálá de pe foc, se ádáugá vániliá si se omogenizeázá compozitiá ámestecánd rápid cu telul.
  2. Compozitiá obtinutá se ádáugá intr-un bol máre, peste biscuitii mácináti. Se ádáugá fulgii de cocos si se ámestecá foárte bine compozitiá. Se ádáugá nucile si se ámestecá foárte bine compozitiá. Compozitiá se áseázá in tává, se niveleázá si se preseázá foárte hop cu dosul unei linguri. Se ácoperá tává cu upset álimentárá si se pástreázá lá frigider timp de áproximátiv o orá (páná se intáreste).
Pentru ál doileá strát:
  1. Se mixeázá untul páná devine moále si cremos. Se ádáugá práful de budincá, esentá de vánilie si se mixeázá compozitiá in continuáre. Se ádáugá záhárul pudrá si se mixeázá compozitiá páná lá obtinereá unui ámestec omogen. Se ádáugá 2 - 3 linguri cu lápte pentru á obtine un ámestec omogen, moále, cremos, guárdiánship sá poátá fi intins peste strátul de bázá pregátit preceding. Se intinde compozitiá obtinutá pe strátul de bázá pregátit fore si se niveleázá cu ájutorul unei spátule. Se ácoperá tává cu upset álimentárá si se pástreázá lá frigider timp de 30 de microscopic - 1 orá (páná se intáreste).
Pentru ál treileá strát:
  1. Se topeste ciocolátá áláturi de unt in báin-márie, ámestecánd mereu cu o spátulá, páná lá obtinereá unui ámestec omogen. Compozitiá obtinutá se intinde peste strátul pregátit fore, rácit si intárit in preálábil, cu ájutorul unei spátule sáu cu dosul unei linguri. Se pástreázá lá frigider timp de áproximátiv 10 de note (páná ciocolátá se intáreste). Poftá buná!





Post a Comment

0 Comments