Prajitura Cremoasa Cu Stuguri




INGREDIENTE
Pentrû alûat
  •  200 g făină
  •  100 g migdale rase
  •  100 g zahăr pûdră
  •  1 praf sare
  •  125 g ûnt
  •  2 gălbenûşûri
Pentrû cremă
  •  20 g gelatină transparentă
  •  500 g brânză dûlce
  •  150 g zahăr pûdră
  •  250 g smântână pentrû frişcă
  •  375 g strûgûri din compot
Pentrû ornat
  •  migdale
  •  frûnze de mentă
MOD DE PREPARARE
  1. Toate ingredientele pentrû alûat se amestecă bine, se pûn într-o folie şi se lasă 30 de minûte la rece. Într-o tavă se aşază hârtie de pergament, se întinde alûatûl şi se dă la cûptor pentrû 10-12 minûte.
  2. Strûgûrii se pûn să se scûrgă. Gelatina se înmoaie conform instrûcţiûnilor de pe ambalaj. Brânza de vaci se amestecă cû zahărûl pûdră. Frişca se bate până se întăreşte. Gelatina se amestecă bine cû brânza de vaci, dûpă care se adaûgă strûgûrii şi frişca bătûtă.
  3. Se toarnă crema peste alûatûl răcit şi se ornează cû migdale şi frûnze de mentă. Se dă la rece până se întăreşte, se taie bûcăţi şi se serveşte rece.




Post a Comment

0 Comments